Web Analytics Made Easy - Statcounter

ستار هاشمی در اینستاگرام با اشاره به ویژگی های مهم شبکه تلفن همراه نسل پنجم، گفت: افزایش نرخ داده، کاهش تاخیر، افزایش تعداد کاربران متصل و افزایش بهره‌وری از طیف فرکانسی، از ویژگی‌های مهم شبکه تلفن همراه نسل پنجم است.

وی ادامه داد: براین ‌اساس کاربست‌های این فناوری را می‌توان در سه گروه «نیازمند به پهنای باند زیاد (eMBB)»، «حساس به تاخیر (URLLC) » و «اتصالات انبوه (mMTC) »، دسته بندی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون نوآوری وزیر ارتباطات پخش بدون قطعی و با وضوح بالا (۴K & ۸K) در تلویزیون‌های تعاملی و ارتباطات هوشمند و نیازمند به ارتباط همزمان تعداد کاربر بال را از جمله کاربست هایی عنوان کرد که کارکرد آن ها نیازمند پهنای باند زیاد است و گفت: در همین حال پخش ویدئو سه بعدی، انجام بازی با کیفیت بالا، ارائه خدمات‌ واقعیت مجازی (VR) جهت پخش آنلاین و بلادرنگ ۳۶۰ درجه کنفرانس‌ها، مسابقات ورزشی و استفاده در فناوری‌ واقعیت افزوده (AR) جهت برقراری تماس‌های هلوگرافیک، از دیگر کاربست های این فناوری با پهنای باند بالا است.

هاشمی تاکید کرد: افزایش بهره‌وری صنعتی با کنترل فرآیند به‌صورت برخط در کارخانه های‌ هوشمند، ارتباط ماشین با ماشین، استفاده از هوش‌مصنوعی جهت کنترل ربات و اتوماسیون صنعتی، ارائه خدمات حوزه سلامت همانند جراحی از راه دو (Remote Surgery)، تشخیص از راه دور (Remote Diagnosis) ، کنترل برخط علائم حیاتی در افراد سالمند و نیازمند مراقبت‌های ویژه، ارائه خدمات مرتبط با حوزه حمل و نقل جهت بهره‌مندی از وسائل نقلیه خودران و افزایش ایمنی در حمل و نقل و کنترل ترافیک، نیز از جمله کاربست های «حساس به تاخیر» در این فناوری محسوب می شود.

وی گفت: با توسعه اتصالات انبوه، قابلیت هایی نظیر شکل‌گیری شهر هوشمند با استفاده از قابلیت‌های اینترنت اشیا، کنترل انرژی به‌صورت برخط و افزایش بهره‌وری آن، خانه‌های هوشمند، و استفاده بهینه از آب و سایر منابع در کشاورزی (کشاورزی هوشمند)، مصادیق کاربست های «اتصالات انبوه» این فناوری است.

به گفته معاون وزیر ارتباطات، نسل پنج ارتباطات صرفا مربوط به افزایش سرعت کاربران عادی نیست، هرچند سرعت به شکل چشمگیری نسبت به نسل چهار افزایش می‌یابد.

وی گفت: ویژگی اصلی ۵G ایجاد زیرساخت ارتباطاتی امن و پایدار و بدون کوچکترین قطعی است که به ما امکان تحقق رویاها و فناوری‌هایی را می‌دهد که امروز به لحاظ علمی شدنی هستند. فناوری‌هایی مثل خودروهای خودران، جراحی‌های از راه دور و خدمات گسترده شهر هوشمند همه در سایه ایجاد زیرساخت و بستر ارتباطی ۵G قابل تحقق خواهند بود.

هاشمی ادامه داد: نسل پنج ارتباطات در کنار فناوری‌هایی مثل هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در زمینه‌های مختلف زندگی مردم را متحول خواهد کرد و حقیقتا تاثیر شگرفی در عدالت اجتماعی و توسعه خدمات غیر متمرکز خواهد داشت.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: فناوری نسل 5 اینترنت فناوری 5G

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۶۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ درصد کشور تا پایان سال تحت پوشش فیبرنوری قرار می گیرند

عیسی زارع پور در حاشیه افتتاح پروژه فیبرنوری استان قم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: همزمان با دور دور سفر رئیس جمهور به استان قم پروژه فیبر نوری شهر قم به همراه ۶ شهر دیگر افتتاح می‌شود و این شهرها تحت پوشش فیبر نوری قرار می‌گیرند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در حال حاضر ۷.۵ میلیون خانوار در کشور تحت پوشش فیبرنوری قرار دارند و تلاش می‌شود تا پایان سال این آمار به ۱۴ میلیون خانوار برسد.

زارعی پور افزود: شهروندان استان قم در صورت دادن درخواست نسبت به دریافت فیبرنوری، اوپراتورها موظف هستند طی مدت یک ماه این خدمت را به آنها ارائه دهند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: فیبرنوری که دارای اینترنت پر سرعتی است می‌تواند جریان کسب و کارهای مجازی و همچنین فعالیت‌ها در فضای اینترنت را رونق دهد.

وی بیان کرد: با افتتاح امروز ۴۰ درصد از جمعیت کشور تحت پوشش فیبرنوری قرار گرفته و تلاش می‌شود این آمار تا پایان سال به ۷۰ درصد برسد.

زارعی پور افزود: در گام بعدی تلاش می‌شود تا مردم را نسبت به استفاده از این فناوری ترغیب کنیم تا جمعیت بیشتری بتوانند از این امکان بهره مند شوند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: در این مرحله ۴۵۰ هزار نفر در استان قم تحت پوشش فیبرنوری قرار می‌گیرند.

زارعی پور افزود: استان قم به دلیل اینکه استفاده کنندگان اینترنت در آن زیاد است فیبرنوری سرعت آپلود و دانلود را چندین برابر می‌کنند که برای آنان بسیار کاربردی تر خواهد بود.

کد خبر 6101041

دیگر خبرها

  • سهم بیش از ۱۰۰ کیلومتری شهرداری قم در توسعه فیبر نوری شهر
  • زارع‌پور: ارائه ۵۰۰ خدمت دولتی ، هوشمند شده است
  • ۷۰ درصد کشور تا پایان سال تحت پوشش فیبرنوری قرار می گیرند
  • با ویژگی‌های جت جنگنده نسل هفتم آشنا شوید
  • افزایش هزینه و از دست دادن بازار، مشکلات صنایع در اثر قطعی برق
  • کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه چند عضو دارد؟ ۱۲ یا ۱۳؟
  • هوش مصنوعی عمر باتری سامسونگ گلکسی S25 را افزایش می‌دهد
  • افزایش توان ارائه خدمات فنی مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • افزایش توان ارایه خدمات فنی و مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • مشاوره تحصیلی هوشمند در کمترین زمان و بدون اتلاف وقت